HästKuren saluför nya sadlar av hög kvalitet för alla kategorier av ridning. Sadlar som är konstruerade på ett hantverksmässigt och välbeprövat sätt från leverantörer med mångårig erfarenhet av sadelmakeri, såsom Prestige, Stubben, Amerigo, Ordo Equester, Frank Baines, Lovatt & Ricketts m fl. OBS! Alla modeller kan av utrymmesskäl inte visas på hemsidan!

Välj kategori nedan.

Dressyrsadlar / Hoppsadlar / Islandssadlar / Allround och Distanssadlar

Kort presentation av de olika tillverkarna:

logo-prestige

Prestige är ledande inom utvecklingen av sadlar för den moderna sporthästen. HästKuren erbjuder full service på Prestige sadlar – både vad gäller utprovning, anpassning och bomändring! Prestige sadlar finns i flera olika modeller så att de passar både till fritidryttaren och den lite mer kräsna tävlingryttaren. Sadlarna har en mycket bra avvägd balans som plaserar ryttaren i en bra position. Sadlarna finns med både latexpaneler och ullstoppade bossor beroende på modell. Bommen som är av nylon går att värma om för att ändra bomstorlek. Livstids garanti på bommen. De flesta sadlar finns att få i vanligt läder, dubbelt läder och luxläder (mycket slitstarkt och greppigt).

 

 

 


 

F & B Frank Baines Saddlery är ett familjeföretag med rötter inom sadeltillverkning som sträcker sig 150 år bakåt i tiden. Frank Baines själv har vunnit ett flertal prestigefyllda titlar inom sadelmakeri och produkterna är flerfaldigt prisbelönta. Sadlarna är traditionellt uppbygda på träbom med ullstoppade paneler. Har även tillbehör såsom sadelgjordar, stigläder, träns och kandar av högsta kvalitet.

 


 

logo 2 Lovatt & Ricketts sadelmakeri har lång erfarenhet av sadeltillverkning enligt hantverksmässiga traditioner, familjen har gjort sadlar sen slutet av 1800-talet.  Sadlarna görs i  Walsall, England. Produktionen är en kombination av traditionella metoder, material av absolut bästa kvalitet samtidigt som man följer med i nya innovationer och tekniker. Flera olika bommar säkerställer att det finns sadlar för olika typer av ryggar. Resultatet är några av  marknadens bästa sadlar!  Tar du väl hand om din sadel kommer du att kunna ha glädje av den i decennier!

 


 

arabian_loga Arabian Saddlery är ett dotterbolag till Lovatt & Ricketts som har specialiserat sig på hästar av arabtyp. Gör även helt fantastiska sadlar för distansridning. Samma fina hantverk och kvalitet på sadlarna som Lovatt & Ricketts!

 

 


 

Stübben Hemligheten med en bra sadel syns inte utanpå. Alla Stubben sadlar har riktiga fjäderbommar och äkta ullstoppning. Det är den kombination som håller bäst i längden. Lädret är noga utvalt. Stubbens nya sadlar har gjorts mer flexibla än tidigare. Därför är sitsen mjukare och sadeln bekvämare för både dig och hästen. Jessica Kurten och Catherine Haddad är exempel på ryttare som rider med Stubbens sadlar och tillbehör.

 


 

logga MoN Senaste tilskottet är Amerigo sadlar.