Sadelutprovning – Så går det till!

All utprovning sker efter bokning antingen via telefon (jag nås på 0708-103014) eller mail (monica@hastkuren.se). Du kan välja att jag kommer till dig eller så kommer du till mig med hästen. Ta gärna med dig din befintliga sadel/sadlar samt sadelgjord och stigläder/stigbyglar och övrig utrustning som du använder vid ridning. Jag har ett stort lager av provsadlar hemma av de märken jag säljer och du får naturligtvis provrida i dem. Vi kontrollerar vilken typ av bom och vilken storlek din häst ska ha samt vad du som ryttare eventuellt kan behöva för justeringar på sadeln.

Min utbildning är märkesoberoende då jag inte tror att ett sadelmärke passar alla hästar. De sadelmärken jag har valt att sälja är valda med omsorg. Det är inte marknadens billigaste sadlar, men kvaliteten i en sadel har inte med trender eller utseende att göra, utan det är hantverket på insidan som gör skillnaden.

Naturligtvis kan jag även kontrollera din befintliga sadel med avseende på passform, storlek, stoppning mm.

 

 

Utbildningar

  • Medlem i Society of Master Saddlers, UK, en organisation som bedriver märkesoberoende forskning, utveckling och vidareutbildning inom sadelbranchen. De har höga kvalitetskrav på sina medlemmar.
  • Av SBO (Sadelmakarnas branchorganisation) diplomerad sadelinprovare.
  • Utbildad hästfysioterapeut.
  • Utbildad sadelspecialist.
  • Utbildad på specifika märken – bland annat Prestige och Stubben – och kan här erbjuda full service som bomändring, specialanpassningar mm.
  • Jag har ett nära samarbete med veterinär med specialintresse för ryggproblematik på hästar. Detta gör att jag är van vid att lösa problem även av ”svårare” karaktär.

Jag är också utbildad i kemi och biologi vid Lunds Universitet och har många års erfarenhet av forskning och utveckling inom läkemedelsindustrin.