Kontaktinformation

Kontaktinformation och vägbeskrivning hittar du här!

Bankgiro 301-8942 (HästKuren).

Swish nr 123 468 8172.

 

Kundbesök

Sadelinprovningar och andra typer av kundbesök inklusive milersättning betalas med kort eller Swish på plats. Alla kundbesök avbokade inom 24 h debiteras kunden. Se aktuell prislista.

 

Betalningsalternativ

Betalning på hemsidan sker antingen mot faktura, kort, direktbetalning eller avbetalning via Handelsbanken Finans tjänster (Ecster). Alla kunduppgifter är skyddade vid handel via kryptering.

Vid förskottsinbetalning ska pengarna ska vara på vårt konto inom 4 arbetsdagar efter beställning, annars gäller ordern inte längre.

Presentkort kan inte lösas in mot kontanter.

 • Kortbetalning: Vi accepterar Visa och Mastercard. Vi tillämpar inga extra avgifter när du betalar med kort och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel netaxept som är certifierade enligt PCI-DSS.
 • Fakturavillkor: Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 35 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Handelsbanken Finans AB (publ). Handelsbanken Finans (HF) är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. HF står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

 • Kontovillkor delbetalning: Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala dina köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet. Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Handelsbanken Finans AB (publ). Handelsbanken Finans (HF) är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. HF står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister. Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

  Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

  En delbetalning innebär att du fördelar betalningen över ett visst antal månader istället för att betala hela köpet på en gång. Vanligt är att dela upp betalningen på 6, 12, 24 eller 36 månader.

  Fast månadskostnad

  Du har en fast månadskostnad för varje delbetalning. I butiken får du information om vilken ränta som gäller. När du köpt din vara är det vi som hanterar dina fakturor och ger dig personlig service om det är något du undrar kring betalningen.

  Enligt gällande avtal debiterar vi en administrativ avgift för varje delbetalning. Vi debiterar även en administrativ avgift för utnyttjad kortkredit.

  Tydlig översikt

  Du kan logga in för att se hela din betalplan, alltså hur mycket du ska betala varje månad och hur många månader du har kvar tills hela köpet är betalt. Du kan när som helst göra en extra inbetalning eller betala hela beloppet. Undrar du över något kring din betalning har vi en välbemannad och kunnig kundservice som hjälper dig.

  Vad kostar det?

  Exempel 1:

  Du har gjort ett köp för 10 000 kr och har valt att dela upp köpet på 12 månader till 0% ränta. Uppläggningsavgiften är 295 kr och det tillkommer en administrativ avgift på 29 kr. Din månadskostnad blir då 887 kr. Efter 12 månader kommer du att ha betalat totalt 10 643 kr. Det innebär en effektiv ränta på 12,31%.

  Exempel 2:

  Du har gjort ett köp för 10 000 kr och har valt att dela upp köpet på 12 månader till 0% ränta. Uppläggningsavgiften är 395 kr och det tillkommer en administrativ avgift på 39 kr. Samma månad väljer du att dela upp ytterligare ett köp på 15 000 kr som du gjort med ditt Ecster-kort. Du delar upp köpet på 6 månader till 0% ränta. Uppläggningsavgiften är 295 kr och den administrativa avgiften är 29 kr.

  Din månadskostnad för dina två delbetalningar blir då 3 483 kr under första 6 månaderna och därefter 905 kr i ytterligare 6 månader för din kvarvarande delbetalning. Efter 12 månader kommer du att ha betalat totalt 26 332 kr, vilket innebär en effektiv ränta på 14,21 %.

   

  Leverans utanför Sverige

  Order till utlandet skickas endast mot förskotts- eller kortbetalning.
  Vid förskotts betalning från utlandet gäller:

  IBAN: SE07 6000 0000 0006 0805 7622
  BIC: HANDSESS
  Betalning sker till konto i handelsbanken 6753 608 057 622.

  Frakt

  Vi använder bland annat DHL servicepoint tjänster för att frakta produkten till Dig. Paketet ankommer då till ett av DHL’s servicepoint som ligger i Din närhet, det kan exempelvis vara en närliggande ICA-affär eller bensinstation. Vi har även avtal med PostNord, och skickar vissa paket med dem. Du kan enkelt följa dina paket genom appen ” Dina Paket”.

  Vi skickar gärna sadlar utanför Sveriges gränser. Pris för frakt av t ex en sadel inom Norden är 550 SEK. Pris för frakt utanför Norden men inom Europa är 610 SEK.

  HästKuren ansvarar inte för försenad leverans orsakad av tredje part. Vi gör alltid vårt bästa för att skicka varorna omgående efter beställning. För beställningsvaror ges oftast en preliminär leveransdatum.

  Ej uthämta