Kontaktinformation

Kontaktinformation och vägbeskrivning hittar du här!

Bankgiro 301-8942 (HästKuren).

Swish nr 123 468 8172.

Betalningsalternativ

Betalning på hemsidan sker antingen mot faktura, kort, direktbetalning eller avbetalning via Handelsbanken Finans tjänster (Ecster). Alla kunduppgifter är skyddade vid handel via kryptering.

Vid förskottsinbetalning ska pengarna ska vara på vårt konto inom 4 arbetsdagar efter beställning, annars gäller ordern inte längre.

Presentkort kan inte lösas in mot kontanter.

 • Kortbetalning: Vi accepterar Visa och Mastercard. Vi tillämpar inga extra avgifter när du betalar med kort och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel netaxept som är certifierade enligt PCI-DSS.
 • Fakturavillkor: Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 35 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Handelsbanken Finans AB (publ). Handelsbanken Finans (HF) är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. HF står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

 • Kontovillkor delbetalning: Genom vårt samarbete med Ecster kan vi erbjuda privatpersoner att teckna ett kontokreditavtal och därmed delbetala dina köp. I kassan väljer du delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. Du kan när som helst välja att betala köpet i sin helhet. Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen skickas hem till dig. Kreditgivare är Handelsbanken Finans AB (publ). Handelsbanken Finans (HF) är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. HF står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister. Förutsättning för att ansöka om att delbetala är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

  Om du tidigare delbetalat en vara genom Ecster kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditupplysning. Om kreditgränsen på kontot är för låg för ditt köp ansöker du enkelt om en höjning.

  Exempel: Vid ett köp om 10 000 kr är uppläggningsavgiften 0 kr och administrativ avgift 29 kr. Den gällande årsräntan är 13,82 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 18,74 %. Det totala belopp som du ska betala är 10 981 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 915 kr. Exemplet är beräknat på en antagen återbetalningstid om 12 månader av en fullt nyttjad kredit.

  Kundbesök

  Sadelinprovningar och andra typer av kundbesök inklusive milersättning betalas med kort eller Swish på plats. Alla kundbesök avbokade inom 24 h debiteras kunden.

  Leverans utanför Sverige

  Order till utlandet skickas endast mot förskotts- eller kortbetalning.
  Vid förskotts betalning från utlandet gäller:

  IBAN: SE07 6000 0000 0006 0805 7622
  BIC: HANDSESS
  Betalning sker till konto i handelsbanken 6753 608 057 622.

  Frakt

  Vi använder bland annat DHL servicepoint tjänster för att frakta produkten till Dig. Paketet ankommer då till ett av DHL’s servicepoint som ligger i Din närhet, det kan exempelvis vara en närliggande ICA-affär eller bensinstation. Vi har även avtal med PostNord, och skickar vissa paket med dem. Du kan enkelt följa dina paket genom appen ” Dina Paket”.

  Vi skickar gärna sadlar utanför Sveriges gränser. Pris för frakt av t ex en sadel inom Norden är 550 SEK. Pris för frakt utanför Norden men inom Europa är 610 SEK.

  HästKuren ansvarar inte för försenad leverans orsakad av tredje part. Vi gör alltid vårt bästa för att skicka varorna omgående efter beställning. För beställningsvaror ges oftast en preliminär leveransdatum.

  Ej uthämtade paket faktureras kunden.

  Nya varor retur och reklamation

  Distansavtalslagen gäller. Öppet köp lämnas i 14 dagar. Vid retur ska varorna returneras oanvända och i ej förstörd orginalförpackning. Om produkten returneras i synbart begagnat skick, förbehåller sig HästKuren rätten att göra avdrag på retursumman. Vid fakturabetalning skickas fakturan normalt via mail. Varor som vi inte har på lager utan är specialbeställningar kan inte returneras om så uttryckligen inte är överenskommet. Om köparen avbeställer varan innan leverans, har säljaren rätt till skäligt skadestånd vad gäller utlägg mm. Köparen blir ersättningsskyldig gentemot säljaren.

  Du kan reklamera en skadad eller felaktig vara till oss. Kontakta via mail info@hastkuren.se. Vid reklamation står HästKuren för frakt  (fraktsedel tillhandahålls).

  Varor som sänds i retur skickas lämpligen med antingen PostNord eller DHL. Varor som skickas i retur med Bussgods faktureras med 700 kr i mil- och tidsersättning då vi har långt att åka till Bussgods närmaste uthämtningsställe.

  Begagnade varor

  Sadlar
  Du får ta hem begagnade sadlar på öppet köp och provrida hemma med stigläder. Under tiden sadeln är hos dig ansvarar du fullt ut för den. Tänk på att en begagnad sadel på öppet köp är någon annans egendom! Sadeln ska lämnas tillbaka i samma skick som den lämnade HästKuren. Vi förbehåller oss rätten att eventuellt ta ut ersättning för skadade eller stulna varor. Vid retur av begagnad sadel kommer pengarna för sadeln att återbetalas. Kunden står för all eventuell frakt till och från HästKuren.

  Kunden står för all frakt, tur och retur. Du har alltid öppet köp i 3 dagar vid avhämtning eller 7 dagar (räknat från avsändardagen) vid sändning av varorna. Behöver du några dagar längre går det oftast bra om du meddelar detta innan den ordinarie öppet köp perioden har gått ut.
  Det är viktigt att du meddelar att du vill returnera varorna innan du skickar tillbaka dem. Instruktioner hur du gör vid retur bifogas alltid, även retursedel bifogas i paketet. Pengar betalas tillbaka inom 5 arbetsdagar till önskat bankkonto när varorna har kommit i retur. Begagnade sadlar som lämnas in efter överenskommen öppet köp tid utan att ny överenskommelse om förlängd öppet köp tid gjorts med HästKuren faktureras med en extra avgift a’ 300 kr per dag (gäller inom 8 dagar från uthämtning i butik och 14 dagar från utskicksdatum vid weborder ).

  Sadlar eller andra varor som skickas i retur med Bussgods faktureras med 700 kr i mil- och tidsersättning då vi har långt att åka till Bussgods närmaste uthämtningsställe.

  Alla begagnade sadlar säljes i befintligt skick.

  Tar vi inbytessadlar?
  Ibland händer det att vi kan ta Din sadel i inbyte vid köp av annan ny sadel ifrån oss, dock beror det mycket på vad det är för sadel Du har (märke/storlekar/skick).

  Tjänsten Förmedling av begagnade sadlar
  Vi hjälper ofta våra kunder med försäljningen utav deras egen sadel. Kravet är att sadeln skall passa in i vårt övriga sadelsortiment samt naturligtvis vara i gott skick. Nyare sadlar ska åtföljas av någon form av inköpshandling, kvitto etc. Då vi åtar oss att sälja en sadel åt kund sköter vi all annonsering samt hela försäljningsproceduren, Du behöver bara sitta och vänta på pengarna. Vår provision är 20% av försäljningspriset. Lägsta provision är dock 1500 kr och högsta provision är 2500 kr. För inlämnade sadlar som hämtas ut igen inom ett år från inlämningsdatum tas en avgift på 480 kr ut för att täcka omkostnader såsom fotografering, annonsering mm. Vid uthämtning av sadel ska förmedlingskvitto uppvisas. Maila oss gärna så skickar vi över lite mer information om hur det fungerar när vi säljer en sadel åt kund – info@hastkuren.se

  Förändrade villkor

  Vi förbehåller oss rätten att ändra våra villkor utan varsel. För Dig som kund är det viktigt att Du kontinuerligt tar del av våra aktuella villkor.